Met een energievergelijker een goedkope energieleverancier vinden!

Een energievergelijker kan je helpen om heel snel een goedkope energieleverancier te vinden. Het overstappen van energieleverancier is tegenwoordig heel eenvoudig.

Door een energievergelijker in te vullen kan je heel snel zien of jij over kan stappen naar een goedkopere energieleverancier. Vaak zie je ook gelijk hoeveel je gaat besparen door van energieleverancier te wisselen. Het invullen van een energievergelijker wordt door sommige mensen toch nog wel als lastig ervaren.

Dat is niet nodig. Om te zorgen dat ook jij makkelijk geld kan besparen en over kan stappen naar een goedkope energieleverancier, leggen we hier uit hoe je een energievergelijker in kan vullen op een site als www.energie-vergelijken.net.

Energievergelijker gebruiken!

Vergelijk tarieven van verschillende energieaanbieders met de gratis online vergelijker. Bespaar honderden euro’;s per jaar op uw energienota!

Heeft het invullen van een energievergelijker zin?

De eerste vraag die je je moet stellen is: heeft het invullen van een energievergelijker zin? In algemene zin heeft het invullen van een energievergelijker natuurlijk zin.

Immers, door het invullen van een onafhankelijke energievergelijker zie je heel snel welke energieleverancier het goedkoopste is. Vervolgens kan je makkelijk overstappen van energieleverancier en veel geld besparen. Het overstappen van energieleverancier levert al snel €300 op.

Een onafhankelijke energievergelijker invullen heeft echter niet altijd zin. Dat is het geval als je nog aan een energiecontract gebonden bent. Energiecontracten zijn er in twee soorten.

Energiecontracten voor bepaalde tijd en energiecontracten voor onbepaalde tijd. 

Oude energieleverancier opzeggen?

Gaat u verhuizen en kiest u gelijk voor een andere energieleverancier, vergeet dan niet uw bestaande contract op te zeggen!

Bij een energiecontract voor bepaalde tijd kan je niet zomaar overstappen energieleverancier. Bij een energiecontract voor onbepaalde tijd kan je op ieder moment opzeggen. Je hebt dan alleen een opzegtermijn van dertig dagen, maar je hoeft geen opzegvergoeding te betalen.

Op het moment dat je energiecontract voor bepaalde tijd is afgelopen wordt het contract automatisch omgezet in een energiecontract voor onbepaalde tijd. Het is daarom van belang om te kijken of je al kan overstappen van energiemaatschappij.

Loopt je contract langer als na 2 maanden af informeer dan naar je opzegboete, dit heeft veel invloed op het totale plaatje van je voordeel bij je nieuwe leverancier.

Geef je adres op in de energievergelijker!

Een energievergelijker invullen begint met het opgeven van je adres. Dat klinkt een beetje raar, maar toch is dit een belangrijke stap. Een energievergelijker moet weten op welk adres jij een nieuwe aansluiting wilt.

Als je een energieleverancier voor je nieuwe woning zoekt, dan moet je uiteraard het adres van je nieuwe woning opgeven.

Het opgeven van je adres is om twee redenen belangrijk. In de eerste plaats leveren niet alle energieleveranciers op ieder adres. Het is voor een energievergelijker daarom belangrijk om te weten welk aanbod er op jouw adres beschikbaar is.

In de tweede plaats zijn de prijzen van gas en elektra niet overal gelijk. Nederland is opgedeeld in verschillende gasregio’s. In Maastricht betaal je bijvoorbeeld meer voor gas dan in Groningen. Door je adres op te geven kan een energievergelijker zien welke tarieven er in jouw regio van toepassing zijn. Zo krijg je direct realisitische energieprijzen te zien.

Een energievergelijker moet je verbruik weten

Energiecontracten komen er in alle soorten en maten. In zekere zin zijn energiecontracten te vergelijken met telefoonabonnementen.

Er zijn telefoonabonnementen die vooral geschikt zijn voor mensen die veel bellen en er zijn telefoonabonnementen die minder bellen.Zo is dat ook met energiecontracten. Energiecontracten kennen een vast deel en een variabel deel. Het vaste gedeelte moet je altijd betalen, ook als je helemaal geen energie afneemt. Het variabele gedeelte hangt natuurlijk af van je verbruik.

Als je weinig energie afneemt, dan wil je waarschijnlijk een laag vast deel en wat hogere variabele kosten. Een energievergelijker kan daar rekening mee houden, maar dan moet je wel je verbruik opgeven. Hoeveel je jaarlijks aan energie verbruikt kan je zien op je energienota. Als je een energienota bij de hand hebt, dan kan je die gegevens zo overnemen en invullen in de energievergelijker.

Energieleveranciers vergelijken door je energieverbruik te sGeeft je energierekening een compleet beeld?chatten

Het gaat nog weleens mis als mensen hun energieverbruik overnemen van hun jaarnota. Het is van belang dat je de gegevens van een heel jaar overneemt.

Je moet dus de gegevens van je jaarrekening overnemen en niet je maandelijkse gebruik met twaalf vermenigvuldigen. In de zomer gebruik je namelijk veel minder gas dan in de winter en omgekeerd.

Om die reden is het ook van belang dat je energierekening een volledig beeld geeft van je energieverbruik.

Als je bijvoorbeeld in een jaar een paar maanden in het buitenland hebt gewoond, dan geeft je energienota een vertekend beeld van je energieverbruik. Dat is natuurlijk anders als je structureel een paar maanden per jaar niet thuis bent.

Een energienota als uitgangspunt voor een energievergelijker gebruiken heeft ook geen zin als je naar een nieuwe woning gaat verhuizen. Je energieverbruik is namelijk nogal gekoppeld aan je woning.

Het maakt immers verschil of je in een appartement woont of in een vrijstaand huis.

Een energievergelijker invullen zonder je energienota

Het is gelukkig ook mogelijk om een energievergelijker in te vullen zonder dat je een energienota bij de hand hebt. Je kan een energievergelijker ook uit laten rekenen hoeveel energie jij in een jaar verbruikt.

Dat doe je door een aantal vragen over je huishouden in te vullen. Zo moet je bijvoorbeeld opgeven in wat voor woning je woont en met hoeveel mensen je daar woont. Een energievergelijker vergelijkt jouw situatie dan met het energieverbruik van mensen in een vergelijkbare situatie. Deze gegevens worden als uitgangspunt genomen bij het vergelijken van energieleveranciers.

Overstappen van energieleverancier na het invullen van een energievergelijker

Als je eenmaal een energievergelijker hebt ingevuld, dan krijg je een aantal aanbiedingen te zien. Vervolgens moet je alleen nog de energiemaatschappij kiezen die bij jou past. Voor veel mensen is het niet alleen belangrijk dat ze lage energieprijzen krijgen, maar bijvoorbeeld ook dat ze duurzame energie afnemen.

Daarnaast spelen andere factoren natuurlijk ook een rol. Zoals bijvoorbeeld de keuze voor vaste en variabele tarieven, de looptijd van het energiecontract en een eventuele welkomstkorting.

Kan ik mijn contract voor bepaalde tijd ook voortijdig beeindigen?

Een energievergelijker invullen kan natuurlijk ook als je een contract voor bepaalde tijd hebt. Echter, als je dan gaat overstappen van energieleverancier, dan moet je een opzegvergoeding betalen. Zo’n opzegvergoeding kan oplopen tot €150 per aansluiting. Gas en elektra vergelijken kan je dan dus €300 kosten. Dat is best veel geld. Overstappen van energieleverancier is in deze gevallen daarom minder interessant.